Do’s & don’ts make-up

19th mei 2015

Op jouw huwelijksdag wil je stralend voor de dag komen met perfecte bruidsmake-up. Om te weten wat je wel en niet moet doen, brengen we je op de hoogte van de do’s & don’ts voor bruidsmake-up. Als je make-up goed zit, dan voel jij jezelf ook een stuk zekerder. Hier de gouden lijst!

 

Do’s voor de bruidsmake-up

Pas je make-up aan op het thema

Het is natuurlijk het mooiste als alles op elkaar wordt afgestemd. Zorg dat de bruidsmake-up past bij de rest van de styling en het thema. Bij een vintage bruiloft hoort andere bruidsmake-up dan bij een bruiloft met een modern thema. Ook het seizoen kan nog uitmaken, er zit nogal een verschil tussen bruidsmake-up voor de winterbruid en bijvoorbeeld te gekke rode lipstick voor een herfstbruid!

Waterproof mascara

Er valt vast en zeker een traantje weg te pinken tijdens de ceremonie. Bereid je hierop voor door te kiezen voor waterproof mascara. Het zou zonde zijn als je er daarna als een pandabeer uitziet natuurlijk!

Passende kleur oogschaduw

Het is soms moeilijk te bepalen welke kleur oogschaduw wel en niet past. Het belangrijkste is dat je oogschaduw bij jouw look past , maar ook bij jouw trouwjurk! Bij een paarse of lila trouwjurk moet je bijvoorbeeld absoluut geen rode of groene oogschaduw op doen.

Verfrissende gezichtsspray

Gebruik na het aanbrengen van je make-up een verfrissende gezichtsspray. Hiermee zorg je ervoor dat de poeder en foundation er natuurlijk uitziet, omdat je het meest poederige weg haalt. Je kunt het ook midden op de dag gebruiken om je make-up en gezicht weer wat op te frissen.

Dagcrème zonder SPF

Normaal gesproken is een dagcrème met SPF een must, maar voor de trouwfoto’s kan het je huid doen op lichten. Kies daarom voor een dagcrème zonder SPF. Ook honing en kaneel kunnen wonderen doen voor je huid!

Proefmake-up

Voordat je de echt bruidsmake-up laat aanbrengen, is het misschien wel verstandig om een aantal dagen van te voren proefmake-up op te doen. Zo kun je bepalen of deze make-up echt iets is wat je ook op de grote dag op wilt.

 

Dont’s voor de bruidsmake-up

Decolleté poederen

Je kunt het beste niet je decolleté poederen, want dit kan zorgen voor vlekken op je trouwjurk. Dat is wel het laatste waar je op zit te wachten!

Te lichte make-up

Ga niet voor te lichte bruidsmake-up. Hierdoor kan je gezicht er wat flets en bleek uit zien met ook een witte trouwjurk. Je wilt natuurlijk de slechte punten als wallen op je bruiloft niet naar voren laten komen!

Te donkere foundation

Om te zorgen dat je bruidsmake-up de hele dag mooi is, gebruik je make-up met veel pigmenten. Daarnaast is het belangrijk dat je foundation dezelfde kleur als jouw huidskleur heeft. Dus gebruik absoluut geen kleur die donkerder is dan je eigen huidskleur.

Cleopatra wenkbrauw

Zorg bij het aanbrengen van oogpotlood, dat je de lijn van je wenkbrauw volgt. Ga dus niet te gretig te werk, zodat je een Cleopatra wenkbrauw krijgt.

source: http://www.theperfectwedding.nl